Politibetjent brugte sin stav mod fodboldfan. Episoden skal nu undersøges nærmere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Episode med dansk betjent efterforskes

23. jul, 11:23
Politibetjent brugte sin stav mod fodboldfan. Episoden skal nu undersøges nærmere.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed indleder nu en sag mod en betjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det oplyser kontorchef Claes Vestergaard fra politiklagemyndigheden til DR Syd. Ved pokalfinalen i fodbold, der blev spillet i Esbjerg den 1. juli mellem Sønderjyske og AaB, brugte en betjent sin politistav mod en AaB-fan. Hændelsen skete uden for byens fodboldstadion.

Og det glæder AaB-fan Rasmus Trenskow, at der bliver indledt en sag mod betjenten.

- Det er en god ting, at de går ind og kigger på sagen. Ligesom alle andre til den kamp, der skal tage ansvar for deres handlinger, er det meget godt, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed får kigget på, om han overtrådte sin beføjelser.

Sagen bliver indledt som en adfærdsklagesag, hvor de involverede betjente og eventuelle vidner skal afhøres. Adfærdsklagesager bliver blandt andet brugt, når politiet ikke decideret overskrider straffeloven.

Det fortæller politiforsker ved Professionshøjskolen Metropol, Adam Diderichsen. Han siger, at sagen kan ende med en påtale til betjenten.

- Det afhænger helt af, hvor groft det er. Det vil i mange tilfælde ende med en påtale, men det vil afhænge af vurderingen af sagens karakter og grovhed.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til DR Syd, at betjenten vil fortsætte i sit arbejde, mens sagen står på. Den forventes at tage nogle måneder.