Politikere vil ændre rejsegarantifonden

29. okt 2008
Ovenpå Sterlings konkurs i dag tegner der sig et politisk flertal for at ændre på rejsegarantifonden, så flere forbrugere er dækket.

Langt de fleste Sterling-kunder har i dag mistet deres billetpenge, da rejsegarantifonden kun dækker de kunder, som har købt flyrejsen gennem et rejsebureau eller som en pakkerejse.

Men de fleste kunder køber i dag flybillet og hotelophold adskilt og er derfor ikke dækket af garantifonden.

"Når man køber pakkerejser er man sikret, hvis rejseselskabet går konkurs, men det er man ikke, hvis man køber rejse og hotel hver for sig - og det gør flere og flere danskere. Derfor er tiden inde til at udvide rejsegarantifondens dækning," siger Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht.

Han bakkes op af SF.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Når flyselskaberne ikke er omfattet af rejsegarantifonden, ej heller har ønsket at deltage i rejseankenævnet, har forbrugeren reelt ingen garanti for, at den flyrejse de har købt er noget værd. Forbrugeren er altså på herrens mark. Det er uacceptabelt, og et stort problem, som jeg forventer den nye erhvervsminister tager alvorligt," siger SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr.

Også regeringepartiet De Konservative er villige til at se på en ændring af rejsegarantifonden. Partiets forbrugerordfører Vivi Kier siger til Nyhedsbureauet Newspaq, at hun anser det for naturligt, at regeringen nu sætter sig ned og får en snak med rejseselskaberne, for at finde ud af "om, de er indstillet og interesseret i, at vi udvider sådan en garantiordning."

Dansk Folkepartis forbrugerordfører René Christensen er villig til at ændre på ordningen. Han mener, at tiden er løbet fra pakkerejserne og at behovet i dag er anderledes, nu hvor de fleste danskere selv sammensætter deres rejse på nettet.

Socialdemokraterne er klar med et beslutningsforslag, der skal sikre dækning for de kunder, der ikke køber pakkerejser.

"Vi må derfor fra politisk hold ændre betingelserne, og ikke mindst stille krav til flyselskaberne om at være med i rejsegarantifonden," siger Pia Olsen Dyhr.

-Newspaq

faktaboks