Politikere kræver jobfirmaer fyret

14. okt 2010
Raser over jobfirma, der aktiverer med Jungs psykoanalyse.

Der skal snart rulle hoveder.

Det er kravet fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, efter Avisen.dk har afsløret, at ledige bliver aktiveret med Jungs psykoanalyse.

”Vi vil se på, hvordan vi får stoppet den slags aktivering,” forsikrer Bent Bøgsted (DF).

Også Socialdemokraterne vil have luget ud i de private jobfirmaer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Det er fuldstændig ude i skoven,” siger Torben Hansen, Socialdemokraternes ordfører for arbejdsmarked.

Yoga hver dag

Det er Københavns Kommune, der har sendt arbejdsløse rengøringsassistenter og andre i aktivering hos det private jobfirma Triocon. Her skal de ledige bruge det fire måneder lange kursus på at afgøre, hvilken bevidsthedstype de er: Du kan for eksempel have ”en vurderende rationel livsstilorientering” ifølge Jung.

Det kommer dagen efter, at Avisen.dk fortalte om arbejdsløse i Hvidovre, der skulle dyrke yoga hver morgen for at komme tættere på arbejdsmarkedet.

”Det er sådan noget, der gør, at jeg får følelsen af, at vi bruger mange penge på det rene ingenting,” mener Bent Bøgsted, der er ordfører for arbejdsmarked for Dansk Folkeparti

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har ikke ønsket at kommentere sagen. Men hun har tidligere bebudet en større hovedrengøring af aktiveringssystemet.

Udrensning

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti vil nu have renset ud i blandt plattenslagere og gøglerfirmaet, der aktiverer arbejdsløse med besynderlige kurser.

”Jeg har sagt til ministeren, at vi ikke får noget for pengene. Det kan godt være, at nogle andre aktører skal lukke, men det er okay. For det er meningen, at vi skal have noget for de milliarder, vi bruger,” siger Bent Bøgsted.

Torben Hansen foreslår, at private aktører skal have en officiel autorisation, som myndighederne i dag kræver af for eksempel elektriker-firmaer. På den måde kan private jobfirmaer ikke slippe af sted med tvivlsomme kurser om Hitlers underskrift og Jungs psykoanalyser.

”Så sikrer vi, at firmaerne i branchen er seriøse og kan hjælpe de arbejdsløse videre tilbage i arbejde eller uddannelse,” siger Torben Hansen.