»Man kan sgu godt blive lidt vælgertræt over ikke at blive belønnet«, siger Kim Christiansen Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

- Man kan sgu godt blive lidt vælgertræt over ikke at blive belønnet

12. okt 2019
DF’ere ærgrer sig over, at vælgerne ikke har belønnet de konkrete resultater, de skaffede i sidste valgperiode.

Adskillige undersøgelser har dokumenteret, at tilliden til politikerne ligger så lavt, at begrebet politikerlede er blevet fast inventar i den politiske debat.

Nu melder tidligere medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe sig med en omvendt besked: vælgertræthed. Det skriver Politiken søndag.

LÆS OGSÅ: Partiformand fyrer sig selv

De er trætte af, at vælgerne ikke har belønnet dem for de politiske resultater, de slæbte hjem i sidste valgperiode, hvor DF havde afgørende indflydelse på den borgerlige regering.

Partiets tidligere transportordfører Kim Christiansen undrer sig over, at vælgerne i så ringe grad belønnede ham for de politiske resultater, han hentede hjem. Han kæmpede f.eks. for at sikre stationsbetjening til den lille by Thorsager på letbanestrækningen mellem Aarhus og Grenaa. Sammen med ægtefællen Pia Adelsteen (DF) pressede han hårdt på for at skaffe 11 millioner kroner til at sikre fast kystsikring på Anholt.

Begge dele lykkedes, men vælgerne kvitterede ikke. Kim Christiansen fik 3 stemmer på Anholt, 11 i Thorsager og tabte mere end 1.800 stemmer i Østjylland.

»Man kan sgu godt blive lidt vælgertræt over ikke at blive belønnet«, siger Kim Christiansen til Politiken og nævner, at det væltede ind med ros for indsatsen med letbanen.

»Da vi indviede letbanen, blev jeg tiljublet af alle i skåltaler. »Naarj, det er så fedt, at vi har fået den station, Kim, og tak for det«. Men der var så 11, der stemte på mig«, siger Kim Christiansen og erklærer sig frustreret over, at vælgerne ikke stemmer efter de opnåede resultater:


»Jeg kan stå og love stationer alle steder. Men på et tidspunkt må folk vel også stille politikere til regnskab«.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her