Politiker: Vi skal se ned på de arbejdsløse

29. aug 2013, 12:47
Det skal igen være flovt at få hjælp fra det offentlige, mener Liberal Alliancepolitiker. Vi skal se ned på dem, der nasser.

Samfundet skal se ned på de arbejdsløse, som hæver ydelser fra staten, selvom de godt kunne klare sig selv.

Sådan lyder budskabet fra Ole Birk Olesen, som er kommunal- finans- og skatteordfører for Liberal Alliance.

"Ting som vi i vores samfund opfatter som dårlige at gøre, skal der jo helst være en eller anden stigmatisering omkring," siger politikeren ifølge eb.dk i radioprogrammet 'Ibens' på Radio24Syv.

Ligesom vi ser ned på voldsmænd og indbrudstyve, skal vi også se ned på dem, der nasser på samfundet, uden at være i nød, mener han.

Ordføreren savner de gamle dage, hvor man blev stemplet, hvis man modtog hjælp fra det offentlige. Det stempel er væk nu, fordi så mange har prøvet at være i situationen.

Den liberale ordførers udmelding kommer som reaktion på en undersøgelse, der viser, at vi i højere grad tager hjælp fra det offentlige som en selvfølge.

"Der skal ikke være en stigmatisering af dem, som ikke kan, fordi de ikke har evnerne eller fordi de har været meget uheldige, og som er i en reel nødssituation," understreger politikeren.

Stemplingen skal derimod gælde de mennesker, som godt kan arbejde, men som hellere vil drive den af på kommunens penge. Dem er der, ifølge Ole Birk Olesen, mange af i Danmark.