Politiker til grædende ledig: Tag en tudekiks

4. dec 2013, 11:34
Det er ikke statens ansvar at redde arbejdsløse Mille, siger Liberal Alliancepolitiker. Heller ikke beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil hjælpe.

Videoen, hvor 25-årige Mille Vinstrup, der er arbejdsløs og lider af angst bryder grædende sammen over de nye kontanthjælpsregler, har skabt voldsom debat på både sociale medier og nyhedsmediers debatsider.

Den unge kvinde bliver fra nytår ramt af de nye regler, der betyder, at samlevende ligesom gifte skal forsørge hinanden under arbejdsløshed. Det betyder, at hun mister sin kontanthjælp.

Men Mille Vinstrup bør tørre øjnene og lade være med at forventer, at staten tager sig af hende.

Det mener Sabeena Sareen, der er medlem af Liberal Alliance og søster til kirkeminister Manu Sareen.

"Lad os kalde kalde en spade for en spade og få lidt ro på. Det er jo ikke staten, der hele tiden kan gå ind og redde folk. Vi har selv et ansvar også," siger Sabeena Sareen til Ekstra Bladet.

Hun tilføjer, at parrets månedlige udgiter på 16.000 kroner lyder "helt vanvittigt".

Heller ikke fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er der hjælp at hente.

Hun mener, at løsningen i stedet er, at arbejdsmarkedet bliver mere rummeligt, så syge og svage arbejdsløse kan få et job.

"Diskussionen skal så være, hvordan man finder en uddannelse og efterfølgende en jobåbning til hende og andre, der står i samme situation. Meningen er ikke, at man skal leve sine ungdomsår på kontanthjælp. Kontanthjælpen er tænkt som en kortvarig ydelse," siger Mette Frederiksen til B.T.