Bjarne Overmark (tv.) har ingen kommentarer til, hvorfor han sagde, som han gjorde på et byrådsmøde. (Arkivfoto) Foto: Randers Kommune

Politiker angriber kommunalt ansatte: "Stikkere"

27. nov 2019, 11:19
På et lukket byrådsmøde kaldte en politiker ansatte i Randers Kommune for stikkere.

Det gik voldsomt for sig på et byrådsmøde i Randers forleden aften.

Det skriver Randers Amtsavis.

LÆS OGSÅ: Boom i lønforsikringer hos gule fagforeninger: "Presser lavtlønnede ud"

Borgmester Torben Hansen (S) måtte sende tilhørerne til mødet uden for døren og holde resten af mødet bag lukkede døre. Det skete, fordi Bjarne Overmark fra Beboerlisten angreb to chefer i kommunen for at bruge medarbejdere som stikkere.

Det fortæller flere byrådsmedlemmer fra forskellige partier til avisen. De vil ikke stå frem med navn, da det ikke er normalt at referere fra lukkede byrådsmøder. Men fordi det var så atypisk, hvad der skete den aften, er de alligevel gået med til at fortælle om det.

Kilderne fortæller til Randers Amtsavis, at Bjarne Overmark brugte ordet 'stikkere' mindst to gange. En fortæller, at stemningen på mødet var ond, mens en anden siger, at mødet var det værste i mange år. Mødet blev lukket for tilhørere, fordi ansættelsesforhold er fortrolige.

Baggrunden for Bjarne Overmarks angreb er, at tre mellemledere inden for børneområdet er fratrådt i henholdsvis 2014, 2017 og 2019.  Bjarne Overmark kritiserede på mødet de kommunale leder, som han mener har presset de tre mellemledere ud på usaglig vis ved at bruge medarbejdere i kommunens institutioner som stikkere.

Avisen har spugt Bjarne Overmark, hvorfor han kalder de kommunalt ansatte for stikkere. Til det svarer politikeren:

- Som du selv skriver, var det et lukket møde, hvorfor jeg ikke har nogen kommentarer.