Mira Issa Bloch var i efteråret vikar for Torsten Gejl i Folketinget. Foto: Folketinget

Politiker giver sin løn til socialt udsatte

26. dec 2019
Mira Issa Bloch, som er medlem af byrådet i Skanderborg for Alternativet, har valgt at donere en månedsløn væk efter at have været stedfortræder i Folketinget.

I efteråret var Alternativets Mira Issa Bloch stedfortræder for partikollegaen Torsten Geil i Folketinget. Hun er til daglig medlem af byrådet i Skanderborg Kommune, og hun fik derfor dobbeltløn den måned, hun var vikar.

LÆS OGSÅ: Tidligere minister blev vraget: Nu fortæller han om nedturen

Derfor er hun lige nu på jagt efter et godt formål, hun kan donere en månedsløn til. Det skriver hun selv i et opslag på Facebook, hvor hun efterlyser input til projekter, som kan få gavn af pengene.

"Det er efter min mening på ingen måde fair, at politikere på denne måde skal modtage dobbeltløn i sådan en situation," lyder det blandt andet fra Mira Issa Bloch i opslaget og hun uddyber over for TV 2 Østjylland:

- Jeg er selv socialpædagog og har i mange år arbejdet med mennesker på kanten, så dem banker mit hjerte særligt for.

Hun fortæller til tv-stationen, at det er lønnen fra byrådsarbejdet den måned, hun var folketingsvikar, som hun vil donere. Det beløber sig til cirka 15.000 kroner. Inden Mira Issa Bloch tager stilling til, hvilket projekt der skal modtage pengene, vil hun afvente og vurdere de forslag, hun får på Facebook.