thisted
Jørgen Andersen kom under et møde i kommunalbestyrelsen med en hentydning til den socialdemokratiske borgmester Ulla Vestergaard, der kunne opfattes som sexistisk. Foto: Pressefoto/Thisted Kommune

Politiker får hug for sexistisk kommentar til borgmester: "Man bliver lidt træt"

26. sep 2019, 21:38
En mandlig politiker fra Thisted får kritik for en kommentar, hvor han henviste til borgmester Ulla Vestergaards køn.

- Der er ingen, der har ... (talepause, red. ) til at føre det ud i livet. Og slet ikke nu, hvor det er en kvindelig borgmester.

Sådan lød det ifølge TV Midtvest fra det konservative medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune, Jørgen Andersen, på et møde i kommunalbestyrelsen den 17. september under en diskussion om udviklingen på Thisted Havn.

LÆS OGSÅ: Joachim B.: "Farvel til velfærden, som vi kender den"

Og den kommentar får nu flere til at lange ud efter byrådspolitikeren. For selvom det står hen i det uvisse, hvilket ord Jørgen Andersen med sin talepause henviste til, så mener flere, at kommentaren kan opfattes som en sexistisk henvisning til Thisteds kvindelige borgmester Ulla Vestergaard (S). 

Blandt andet mener næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Helena Gleesborg, at udtalelsen vidner om en gammeldags kønsopfattelse.

- Man bliver lidt træt, når man hører den slags. Det minder om det, vi kunne høre i det forrige århundrede, da vi kæmpede for kvinders stemmeret. Jeg havde håbet, at vi var kommet længere, siger hun til TV Midtvest.

Også borgmesteren selv mener, at hendes mandlige kollega med kommentaren henviste til hendes køn og dermed gik over stregen. 

- Vi kan være politisk uenige, men lad være med at bruge sådanne indspark under lavmålet, som i princippet ikke har noget med sagen at gøre, siger Ulla Vestergaard til TV Midtvest.

Jørgen Andersen siger til Nordjyske, at han ikke var ude på at fornærme nogen med sin kommentar, der fik flere mødedeltagere til at grine.

- Jeg færdes måske i et mere barsk miljø, og det er måske min måde at tale på, siger han blandt andet til Nordjyske. 

LÆS OGSÅ: Kommune giver ansatte ulovlig mundkurv på: "Meget alvorligt"