Politifolk kæmper for pension som 63årige

12. feb 2011, 11:24
Uenighed om pensionsalder for soldater og politibetjente står i vejen for ny overenskomst for landets 170.000 statsansatte. Forhandlinger i staten kører på tredje døgn

I torsdags klokken 15 gik Flemmings Vinther, hovedforhandleren for de statsansatte, til forhandling i Finansministeriet bevæbnet med tandbørste. Planen var lukke forhandlingerne i overenskomsten.

Men to et halvt døgn senere ligger der stadig ingen aftale med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

I aftes ved midnat besluttede CFU - Centralorganisationernes Fællesudvalg, og forhandlingsudvalget for Staten at holde pause i forhandlingerne. De mødes i igen i dag, lørdag, klokken 13.30.

Imens forhandles der stadig hårdt om et af de store stridspunkter.

Det er endnu ikke lykkedes at nå til enighed om den pligtige tilbagetrækningsalder for tjenestemænd i politiet og hæren.

Claus Hjort Frederiksen har gentagne gange slået fast, at soldater, fængsels- og politibetjente skal have en højere pensionsalder. Pensionsalderen skal forhøjes med to år, så f.eks. soldater først kan gå på pension som 62-årige, og pensionsalderen for politi- og fængselsbetjente stiger til 65 år.

Men organisationerne for de ansatte i politiet og hæren stritter kraftigt imod.

Selvom forhandlingerne om afgangsalder kun berører få af de 170.000 statsansatte, bliver der ingen overenskomstaftale, før de falder på plads.

Derudover står der endnu forhandlinger om blandt andet arbejdsgiverens ønske om færre på deltid og at de statsansatte kan arbejde op til 48 timer om ugen efter aftale.