Stillfoto fra Nørrebro i København, hvor betjente fredag morgen trak stavene ved en faglig aktion. Foto: Foto: Screenshot fra Arbejderens Video

SE VIDEOEN: Politiet trækker stavene ved faglig aktion

29. nov 2019, 15:46
På Nørrebro i København trak politiet stavene over for 200 demonstranter. De demonstrerede mod en arbejdsplads, hvor Stilladsarbejdernes Landsklub mener, der er blevet sat et stillads op på ulovlig vis.

Politiet rykkede fredag morgen ud til en arbejdsplads i København, hvor en faglig aktion fandt sted. Her trak politiet stavene over for en række demonstranter. Det bekræfter Københavns Politi over for A4 Nu.

LÆS OGSÅ: Britta Nielsen raser mod politiet

Den faglige aktion fandt sted på Tikøbgade 5 på Nørrebro, og omhandlede ifølge stilladsarbejderklubben et ulovligt opsat stillads.

En video, optaget af netmediet Arbejderen, viser, hvordan Københavns politi trækker stavene over for demonstraterne. I videoen kan man se, hvordan betjentene hæver politistavene, mens de bliver mødt med tilråb fra de fremmødte. 

Se videoen her:

Video fra Arbejderen.dk. 

Lars Vesterweel, vagtchef for Købehavns Politi, bekræfter, at betjente rykkede ud til Lundtoftegade, der er en sidegade til Tikøbgade, da der havde samlet sig 200 demonstranter. Ifølge ham var der nogle af de forsamlede, der skabte uro - blandt andet ved at kaste med fyrværkeri.

- Vi rykkede ud for at genoprette ro og orden. Ved brug af den fornødne brug af magt, fik vi forhåndsvis hurtigt genoprettet roen. I det her tilfælde ved at trække stavene, siger Lars Vesterweel.

Thomas Strømsholt, der er formanden for Stilladsarbejdernes Landsklub, gætter på, at demonstranterne var samlet foran arbejdspladsen på grund af et stillads, som de mistænker for at være sat op på ulovlig vis.

- Jeg tror, de er gået på gaden, fordi de er frustreret over, at der ikke sker noget. Der er også meget, der tyder på, at dem, der har sat stilladset op, slet ikke er uddannet til det. Det er livsfarligt at arbejde på det stillads. Folk er sure oveer, at selvom det er anmeldt, så sker der ikke noget, siger formanden for Stilladsarbejdernes Landsklub.

Thomas Strømsholt fortæller også, at arbejdspladsen er blevet anmeldt til Arbejdstilsynet. Ifølge ham har Arbejdstilsynet været forbi og set på forholdene uden at have stoppet arbejdet.

Dét er dybt problematisk, da stilladset er opsat ulovligt og til fare for dem, der arbejder på stilladserne, mener Thomas Strømsholt.

Udover at være anmeldt til Arbejdstilsynet, så kører 3F også en sag mod arbejdspladsen, der dannede ramme om fredagens aktion. Ifølge Rasmus Kreutzmann, der er faglig sekretær i 3F med fokus på udenlandsk arbejde i byggebranchen, så handler sagen om underbetaling.

- Vi har en sag mod entreprenøren. Det er litaurer, som bliver underbetalt i nogle tilfælde sort. Derudover bliver der også arbejdet mere end, der er tilladt, siger Rasmus Kreutzmann.