Politiet vil udskifte 208.000 pas

23. okt 2020, 12:10
18 kommuner har fået leveret pas med fejl. Der er byttet rundt på højre og venstre fingeraftryk.

208.000 danskere får tilbud om at få nyt pas, efter at en fejl har gjort, at der på en lang række udstedte pas er byttet om på venstre og højre fingeraftryk.

Det oplyser Kommunernes Landsforening, KL. De 208.000 danskere kan få et nyt pas kvit og frit.

Det er en leverandør af passene, som har lavet en fejl, så der er blevet byttet rundt på fingeraftrykkene. Passene er gyldige. Men har man et fejlbehæftet pas, er der en risiko for, at man i fremtiden kan få problemer med at rejse ind i visse lande, vurderer Rigspolitiet.

18 kommuner har benyttet sig af den pågældende leverandør. De 208.000 pas er udstedt fra 2014-2017, og berørte borgere vil få besked i e-boks inden for det næste halve år.

Her vil berørte borgere få besked på at møde op på Borgerservice og få lavet det nye pas.

- Det er selvfølgelig drønærgerligt, at fejlen overhovedet er opstået, og det er irriterende for de borgere, som nu skal ned på Borgerservice for at få udskiftet passet.

- Men vi håber, at det kan gøres så smidigt som muligt. Og står man over for en rejse i den kommende tid, skal man ikke være bange for at tage af sted, siger KL-direktør Christian Harsløf i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at KL ikke er bekendt med, at nogle lande lige nu bruger fingeraftryk i pas til identifikation.

- Men det er naturligvis vigtigt, at vi får rettet op på fejlen, så man ikke i de kommende år risikerer at blive afvist ved indrejse til et andet land, siger Christian Harsløf i pressemeddelelsen.

/ritzau/