20201102223048363_1000
Københavns Politi har afspærret både Ole Suhrsgade og Krystalgade i centrum af hovedstaden. Det sker efter et angreb ved en synagoge i Østrigs hovedstad Wien. Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Efter angreb: Politiet øger sikkerheden i København

3. nov 2020, 06:17
Efter et skudangreb ved en synagoge i Wien har politiet lukket gaderne ved Københavns synagoger.

Et skudangreb ved en synagoge i den østrigske hovedstad Wien har fået politiet til at øge sikkerheden i København.

Flere personer blev dræbt og såret i forbindelse med flere skudvekslinger i Wien mandag aften, og byens politi opfordrer folk til at holde sig inden døre.

Selv om det ikke står helt klart, om angrebet var rettet mod synagogen, har politiet besluttet at skærpe sikkerheden i København.

- Vi har tilføjet nogle præventive sikkerhedsforanstaltninger til et i forvejen højt beredskab, siger vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz.

- Det betyder blandt andet, at vi har lukket Ole Suhrs Gade og Krystalgade, hvor synagogerne ligger, fortsætter han.

Det var ved synagogen i Krystalgade, at Dan Uzan i februar 2015 blev dræbt kort efter, at Finn Nørgaard var blevet skudt og dræbt ved Krudttønden på Østerbro.

Udenrigsministeriet opfordrer på Twitter danskere, der er i Wien, til at holde sig fra området omkring Schwedenplatz i den centrale del af byen.

På Twitter skriver Rigspolitiet, at politiet følger udviklingen i Wien nøje og vurderer, hvilke foranstaltninger der er brug for i Danmark.

/ritzau/