20190813-084514-L-1920x1278we
En 26-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet og tre andre mistænkes for drab på Satudarah-rocker i juli (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiet mistænker fire for knivdrab på rocker

21. aug 2020, 15:44
En 26-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet og tre andre mistænkes for drab på Satudarah-rocker i juli.

Østjyllands Politi mistænker fire mænd for at stå bag drabet på den 42-årige Mohammad Al-Zerjawi. Han blev dræbt af knivstik på Lenesvej i Brabrand i juli.

En af de mistænkte er blevet anholdt. Det drejer sig om en 26-årig mand. Fredag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Her valgte en dommer at varetægtsfængsle ham i fire uger.

Den 26-årige nægtede sig skyldig. Han har dog ikke valgt at kære afgørelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

En anklager krævede også tre mænd på 21, 24 og 25 år varetægtsfængslet.

De blev dog fremstillet uden selv at være til stede, da de er eftersøgt af politiet. Med en kendelse om varetægtsfængsling af dem vil politiet kunne efterlyse dem internationalt.

Dommeren fandt dog kun grundlag for, at to af dem kunne varetægtsfængsles. Den 24-årige blev ikke fængslet, da dommeren ikke fandt det tilstrækkeligt dokumenteret, at han opholder sig uden for Danmarks grænser.

Den 21-årig og 25-årige, der formodes at være i udlandet, kan derimod nu efterlyses internationalt.

Drabet på den 42-årige Al-Zerjawi skete natten til 23. juli. Her blev han sammen med flere andre såret af knivstik på en parkeringsplads på Lenesvej i bebyggelsen Toveshøj i Brabrand.

Trods forsøg på at give livreddende førstehjælp afgik den 42-årige mand ved døden. To andre mænd på 23 og 28 år blev også såret, men deres skader kunne behandles.

Al-Zerjawi var en del af rockergruppen Satudarah, hvor han ifølge Ekstra Bladet gik under navnet "Frisør Mudi".

Tilnavnet stammer fra hans tid i Viborg, hvor han drev en frisørsalon indtil for tre år siden.

Inden han blev en del af Satudarah, havde Al-Zerjawi ifølge Ekstra Bladet relationer til den såkaldte Porsche-bande i Skive. Banden har tidligere været kendt under navnet "McDonalds-gruppen".

/ritzau/