Politiet meldt for vold

26. jul 2008
En 35årig mand går til Rigsadvokaten med en anmeldelse mod to politifolk, som han anklager for vold og trusler.

Hvad der egentlig skete den oktober aften i 2007, hvor den 35-årige BM endte på skadestuen efter et sammenstød med to betjente, skal Rigsadvokaten nu afgøre. Det kommer i kølvandet på, at Statsadvokaten har afvist at rejse sigtelse mod betjentene. Det skriver Nordjyske.dk.

Selv forklarer den 35-årige, at betjentene, der var i civil og privat i byen, udsatte ham for vold og trusler på Jomfru Ane Gade i Ålborg. Det førte i første omgang til, at han tog kontakt til Statsadvokaten for Nord- og Østjylland, som dog afviste af rejse sigtelse mod betjentene.

Forklaring mod forklaring

Til trods for flere øjenvidneforklaringer, var der ifølge Statsadvokaten ikke grundlag for at rejse en sag:

- Vi har talt med 10 vidner i sagen, oplyser Statsadvokaten til Nordjyske.dk og forklarer, at det indkluderer de vidner, som BM og hans forsvarer har ønsket forklaring fra.

Betjentene er også blevet afhørt.

- Forklaringerne holdt op mod hinanden giver ingen grund til at sigte de to betjente, siger Statsadvokaten.

Ville skyde ham tjenestepistolen

Ifølge BM smadrede betjentene hans hoved mod en betonpille, og senere på aftenen skulle de have truet ham med at skyde ham med deres tjenestepistoler, skriver Jydske-Vestkysten.

Vidner har desuden forklaret, at betjentene var berusede, og ifølge skadestue-journalen blev BM påført flere alvorlige skrammer.

Efter anmeldelsen af betjentene, har de selv meldt BM for vold.

faktaboks