- Efter dagens aktion mener vi at kunne bevise, at de har fremvist falske fragtbreve, og at de har kørt ulovlig cabotagekørsel i stor stil, siger politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fem anholdt efter stor politiaktion: Falske fragtbreve og ulovlig kørsel

8. okt 2019
To chauffører og en ansat ved et hovedkontor er fortsat anholdt efter en politiaktion. Mistanke om falske fragtbreve og ulovlig cabotagekørsel.

Politiet anholdte ved en større politiaktion i Sønderjylland fire chauffører og en ansat i en dansk virksomheds hovedkontor i Padborg.

Aktionen fandt sted klokken 9 tirsdag morgen. To af chaufførerne blev efterfølgende løsladt. 

Politiet ransagede virksomheden, fordi der var mistanke om brug af falske dokumenter til brug for ulovlig cabotagekørsel.

Ved cabotagekørsel har den tyske lastbil lov til at køre ind i Danmark, foretage tre kørsler i landet og derefter køre ud igen. De falske fragtbreve viser ifølge politiet, at lastbilen har været ude af landet, selvom det efter politiets overbevisning ikke er tilfældet.

- Efter dagens aktion mener vi at kunne bevise, at de har fremvist falske fragtbreve, og at de har kørt ulovlig cabotagekørsel i stor stil, siger politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi til A4 Nu.

LÆS OGSÅ: LIGE NU: Ansat og fire chauffører anholdt i aktion

De skal standses

Aktionen tirsdag var et samarbejde mellem Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi og tungvognscentre i Sydøstjyllands Politi og Nordjyllands Politi.

- Vi har iværksat denne aktion for at sætte en stopper for lovovertrædelser i vognmandsbranchen. Der skal være lige vilkår og ordnede forhold for de virksomheder, der lever af at køre med fragt, og hvis enkelte virksomheder lever højt på at snyde systemet, så skal de standses og bringes til ansvar for deres handlinger, siger politikommissær Henrik Fobian i en pressemeddelelse, som politiet sendte ud tirsdag eftermiddag. Han oplyser samtidig, at politiet har stor fokus på ulovlig cabotagekørsel.

I forbindelse med anholdelserne blev der beslaglagt fire lastbiler, der nu er i politiets varetægt, indtil virksomheden betaler depositum. Politiet vil foretage flere afhøringer og undersøge virksomhedens dokumenter, inden man beslutter, om der er nogen, der efterfølgende skal fremstilles i et grundlovsforhør.

Politikommissær Henrik Fobian vil ikke oplyse nationaliteterne på chaufførerne, men siger at lastbilerne er tysk indregistrerede.