Både oplysninger fra personer, som kender kvinden, som har talt med hende, eller som har været i kontakt med hende via for eksempel sociale medier har politiets interesse. Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

Efter politiets nødråb: Har fået 20 nye tip om død kvinde

22. dec 2019, 10:45
Politiet bad lørdag offentligheden om hjælp i en sag om en 38-årig kvindes død. Det har kastet 20 nye henvendelser af sig.

Sydøstjyllands Politi fik lørdag omkring 20 nye henvendelser med oplysninger om en 38-årig kvindes færden, inden hun blev fundet død i et sommerhus ved Thyregod for to uger siden. Det fortæller TV Syd.

LÆS OGSÅ: Mor fundet død: Nu beder politiet om hjælp

Der er nu skrevet omkring 700 rapporter i sagen efter fundet af den døde 38 årige Iben Salling Syrik i familiens sommerhus, Skovbrynet i Vesterlund ved Thyregod mandag den 9.december klokken 10.48. Men det er endnu ikke lykkes politiet at klarlægge, hvad der skete forud herfor.

- Vi har fået omkring 20 nye henvendelser, efter at vi lørdag gik ud med nye oplysninger om sagen, siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Carsten Thostrup til TV Syd.

Kvinde boede i familiens sommerhus efter sin skilsmisse, da hun blev fundet død. Måske blev hun dræbt. Hendes lig er blevet obduceret. Men retsmedicinerne har umiddelbart ikke kunnet forklare årsagen til hendes død. Politiet behandler derfor sagen som et mistænkeligt dødsfald og altså et muligt drab.

I håbet om at få et gennembrud i sagen bad politiet lørdag om hjælp fra offentligheden og frigav den afdødes navn.

Navnlig er efterforskerne interesseret i oplysninger om, hvad Iben Salling Syriks færden og gøren i weekenden den 7. og 8. december.

Både oplysninger fra personer, som kender kvinden, som har talt med hende, eller som har været i kontakt med hende via for eksempel sociale medier har politiets interesse.

Iben Salling Syrik har beskæftiget sig meget med heste, og muligvis kan man have været i kontakt med hende ad den vej.

- De 20 nye henvendelser er med til at give os flere brikker i den mosaik, som kan give os et samlet billede af den dødes kvindes seneste døgn i live - men endnu har vi ikke fået tilstrækkelig viden om om dødsårsagen, siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, Sydøstjyllands Politi, søndag formiddag til TV Syd.

Hele lørdag var politiet også meget synligt til stede i Vesterlund i håb om, at lokale borgere kunne komme nye oplysninger.