20120511-140228-4-1920x1280we__1_
Et hus i Frederikssund har siden søndag aften været afspærret, og mandag har politiet arbejdet på stedet. (Arkivfoto) Foto: Ritzau Scanpix

Kvinde har været savnet i tre uger: Nu er person anholdt for drab

16. nov 2020, 12:47
Retten i Hillerød afholder mandag eftermiddag grundlovsforhør i en sag om drab i Frederikssund.

I tre uger har 43-årige Maria From Jacobsen fra Frederikssund været savnet. Nordsjællands Politi mener nu, at hun er blevet dræbt, og en person er blevet sigtet for drabet.

Hos politiet lyder meldingen ved middagstid mandag, at man ikke på nuværende tidspunkt vil give flere oplysninger om sagen. Politiet vil heller ikke oplyse, om kvinden er fundet død.

Den anholdte vil mandag eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød. Her skal en dommer tage stilling til, om der skal ske varetægtsfængsling.

Senioranklager Kenn Jørgensen fra Nordsjællands Politi møder på vegne af anklagemyndigheden. Til Ritzaus forespørgsel om køn og alder på den sigtede, lyder svaret, at han ikke har nogen kommentarer forud for retsmødet.

Et hus i Frederikssund har siden søndag aften været afspærret, og mandag har politiet arbejdet på stedet.

Maria From Jacobsen ejer sammen med sin mand huset. Det har de gjort siden 2012. Sammen har de fire børn. De købte huset tilbage i 2012, hvor de flyttede til Frederikssund fra Skibby i Hornsherred.

Det fremgår dels af oplysninger fra tingbogen og dels af oplysninger fra hjemmesiden for det sted, hvor manden er ansat.

Maria From Jacobsen forlod sit hjem den 26. oktober, og ifølge en tidligere udsendt efterlysning fra Nordsjællands Politi var hun i "nedtrykt tilstand".

Hun havde taget en mindre taske med lidt tøj samt nogle kontanter med sig, men havde efterladt sin telefon, computer og betalingskort i hjemmet, lød det.

Ifølge efterlysningen skulle Maria From Jacobsen have forladt hjemmet i en hvid Chevrolet Spark. Bilen blev sidst set på Frederikssundsvej i Brønshøj.

Den bil blev ifølge B.T. senere fundet på Rødkildevej ved Bellahøj i Københavns Nordvestkvarter af en beboer i området.

/ritzau/