20200811-164621-L-1920x1211we
Politiet indfører fredag midlertidigt forbud mod at opholde sig to steder i Roskilde. Det skyldes risikoen for spredning af smitte, oplyser politiet (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politiet forbyder ophold to steder

14. aug 2020, 11:10
Rektorer og borgere er bekymrede for smittespredning. Betjente vil sikre, at unge ikke samles.

Politiet indfører fredag midlertidigt forbud mod at opholde sig to steder i Roskilde. Det skyldes risikoen for spredning af smitte, oplyser politiet.

Forbuddet retter sig mod Byparken og Folkeparken. Det gælder i 12 timer fra klokken 12 til midnat.

Indgrebet betyder, at man ikke må opholde sig i områderne, men det er dog tilladt at gå tur.

En overtrædelse kan give en bøde på 2500 kroner, og betjente vil opholde sig de to områder for at håndhæve forbuddet, fremgår det af en pressemeddelelse.

I begrundelsen indgår erfaringer fra tidligere. Sidste år var der mellem 1000 og 1500 mennesker forsamlet i parkerne. De fejrede afslutning af introforløb på gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner.

Fungerende politidirektør Lene Sørensen siger, at bekymrede borgere og flere rektorer har henvendt sig om udsigten til store ungdomsfester.

- Jeg er overbevist om, at de unge mennesker og deres forældre har lyttet til myndighederne, og at mange derfor ikke har tænkt sig at møde i Byparken og Folkeparken i dag fredag, udtaler hun.

Men på grund af henvendelserne har politiet efter en samlet vurdering besluttet at indføre de midlertidige forbud.

I øvrigt har Nordsjællands Politi indført et lignende forhold, som skal hindre såkaldte puttefester i Dyrehaven i Klampenborg.

/ritzau/