20210316-115104-L-1920x1280we
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politiet rykker ud til corona-testcenter

16. mar 2021, 12:45
Politiet holder ekstra øje med test- og vaccinationscentre efter et angreb med brandbomber i Ballerup.

Et natligt angreb med brandbomber mod et corona-testcenter i Ballerup får nu politiet til at skærpe tilsynet med test- og vaccinationscentre i hele landet.

Det oplyser Rigspolitiet.

Da personalet på testcentret på Energivej i Ballerup tirsdag morgen mødte på arbejde, opdagede de glasskår og sod på jorden.

Politiet blev tilkaldt og oplyste i første omgang blot, at man var ude til et såkaldt mistænkeligt forhold.

Senere tirsdag oplyste Københavns Vestegns Politi så, at der var blevet kastet brandbomber - såkaldte molotovcocktails - mod centeret. Ilden gik dog ud af sig selv og bredte sig ikke til bygningen.

Hændelsen kommer efter flere demonstrationer mod blandt andet coronarestriktioner og den nye epidemilov.

- Vi ser på situationen med stor alvor og vi kommer til at skærpe sikkerheden omkring test- og vaccinecentrene yderligere, hedder det i en udtalelse fra politiinspektør i Rigspolitiet Uffe Stormly.

I forvejen har politiet en tæt dialog om sikkerheden ved test- og vaccinationscentrene med regionerne, som driver dem.

- Rigspolitiet har nu bedt politikredsene om at skærpe sikkerheden i forhold til centrene, men vi kommer ikke til at kunne gå yderligere i detaljer med, hvordan vi tænker at gøre det, lyder det fra Uffe Stormly.

Nattens angreb mod testcenteret i Ballerup satte ikke en stopper for centerets arbejde. Region Hovedstaden meddelte tidligere tirsdag, at centret fortsat er åbent for alle, der har booket tid til at blive testet.

/ritzau/