Blandt de anholdte, som torsdag eftermiddag fortsat er tilbageholdt, er en 38-årig mand med kroatisk statsborgerskab. Politiet sigter ham for besiddelse af skydevåben, som er fundet ved torsdagens ransagninger. (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

Politiet jagter økseoverfaldsmænd: Anholder 14

24. okt 2019
Politiaktion i jagt på medgerningsmænd til økseoverfald i Gørlev. Otte af 14 er løsladt igen.

Midt- og Vestsjællands Politi har torsdag anholdt 14 personer ved en politiaktion med ransagninger foretaget flere steder i Gørlev mellem Kalundborg og Slagelse. Otte af de anholdte er allerede løsladt.

Politiet er på jagt efter gerningsmænd til et groft overfald, der fandt sted på Ulstrupvej i udkanten af Gørlev om eftermiddagen 30. september. Her blev en 45-årig mand blandt andet slået med en økse.

Ifølge politiet fik offeret "alvorlige kvæstelser".

En 32-årig mand blev anholdt i timerne efter, og han har siden siddet varetægtsfængslet.

Han blev anholdt på en adresse i Jyderup, som ifølge politiet er kendt for at være tilholdssted for folk med tilknytning til rockermiljøet.

Politiet mener, at den 32-årige ikke var alene om at begå overfaldet. Vidner har nemlig fortalt, at der var flere gerningsmænd. Og torsdagens aktion var en jagt på dem.

Blandt de anholdte, som torsdag eftermiddag fortsat er tilbageholdt, er en 38-årig mand med kroatisk statsborgerskab. Politiet sigter ham for besiddelse af skydevåben, som er fundet ved torsdagens ransagninger.

Han blev torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor dommeren besluttede, at han skal sidde varetægtsfængslet til 19. november.

Derudover tilbageholdt politiet fire mænd, som skulle afhøres nærmere med henblik på at afdække deres rolle, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Blandt andet er politiet interesseret i at finde ud af, om de har forbindelse til en række ulovlige effekter, som blev fundet ved torsdagens ransagninger.

Ud over skydevåben drejer det sig om slagvåben, stikvåben og en mindre mængde narko.

Alle fire blev efter endt afhøring løsladt, men er fortsat sigtet i sagen, oplyser politiet sent torsdag eftermiddag på Twitter.

Politiet tilbageholder også en 38-årig bosnier med henblik på at afklare, om han opholder sig lovligt i landet.

/ritzau/