Seks mænd og en kvinde med forbindelse til det københavnske bandemiljø er tirsdag blevet anholdt. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiet slår til i stor aktion: - Det er grove sager

28. jan 2020, 13:11
Syv personer fra København er blevet anholdt for blandt andet frihedsberøvelse, vold, afpresning og bedrageri.

Seks mænd og en kvinde med forbindelse til det københavnske bandemiljø er tirsdag blevet anholdt.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

De anholdte er sigtet for i alt 17 forhold af frihedsberøvelse, grov vold, røveri, afpresning af særlig grov beskaffenhed, vidnetrusler og bedrageri af særlig grov beskaffenhed begået i en periode fra maj 2019 til nu.

I alt har der været tale om seks ofre, som på den ene eller anden måde har involveret sig i en relation til gerningsmændene.

Ifølge politiets pressemeddelelse har ofrene pludseligt befundet sig i en situation, hvor de - mere eller mindre opdigtet - har skyldt anselige summer til de anholdte, der har forsøgt at true og afpresse dem eller deres familie til at betale den påståede gæld.

Anholdelserne er sket efter en efterforskning hos Særlig Efterforskning Øst.

- Det er særdeles voldsomme og grove sager, der viser, hvor farligt det kan være at involvere sig med denne slags personer, siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen i pressemeddelelsen.

De anholdte vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns Byret.

Her vil anklagemyndigheden kræve lukkede døre.

SEØ arbejder med at opklare organiseret og grænseoverskridende kriminalitet på Sjælland. Organisatorisk er SEØ forankret i Københavns Politi.

/ritzau/