Politi og brandvæsen rykkede søndag morgen ud til Strandesplanaden 85 i Brøndby Strand. Her stod et kolonihavehus i flammer. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

Politichef om fyrværkeri-overfald: "Simpelthen så groft"

29. dec 2019, 17:28
Under et slukningsarbejde søndag morgen blev både brandfolk og politi beskudt med fyrværkeri - formentlig med bomberør eller lignende.

- Vi vægter det højt, for det er simpelthen så groft. Det kunne jo have endt meget værre, end det gjorde, så der er tale om en alvorlig lovovertrædelse.

LÆS OGSÅ: Berygtet familie er på kontanthjælp: Nyder livet i luksuslejligheder

Sådan siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Lars Jørgensen til B.T. efter en brandmand søndag morgen blev ramt i ansigtet af fyrværkeri.

Brandmanden blev ramt lige under øjet af fyrværkeri eller fragmenter fra fyrværkeri. Han har været til behandling på sygehuset, men er ikke kommet til skade.

Brandvæsnet under Hovedstadens Beredskab blev kaldt ud til en brand i et kolonihavehus på Strandesplanaden 85 i Brøndby klokken 06.46 søndag morgen.

LÆS OGSÅ: Hvil i fred: Dem mistede vi i 2019

Under slukningsarbejdet blev både brandfolk og det tilstedeværende politi beskudt med fyrværkeri - formentlig med bomberør eller lignende.

Hvem der stod bag angrebet, har politiet endnu ikke et overblik over, men vagtchef Lars Jørgensen oplyser, at man har snakket med fire personer, som er blevet registreret.

- Vi traf fire personer i området, som vi har registreret, men umiddelbart er der ikke noget, som kobler dem til episoden. Så de blev ikke anholdt og er ikke blevet sigtet, siger Lars Jørgensen.

Politiet er i gang med at undersøge videoovervågning fra området.

LÆS OGSÅ: Klamme fund hos kendt kæde: Nu er chefen fyret