Politi opruster mod millionrøverier

15. aug 2008
Farvepatroner og chips, der kan spore penge i tilfælde af røveri, overvejes som led i en plan, der skal komme millionrøverier af pengecentraler til livs.

Der skal tages skrappere midler i brug for at hindre nye pengekup, som det, der fandt sted i Brøndby forleden.

Her slap røvere væk med 60 millioner kroner ved et nøje planlagt røveri, hvor de bragede en gummiged gennem muren til Dansk Værdihåndtering, netop som de ansatte sad og talte penge op.

De mere end 20 røvere havde forinden stukket ild til en række skraldebiler i gaderne og smidt partizansøm på vejene, så politiet blev sat skakmat.

Nu skal samtlige pengecentraler gennemgåes for sikkerhedsbrister for at sikre, at millionrøveriet i Brøndby bliver det sidste.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Samtidig overvejes det, om pengebundterne skal pakkes med farvepatroner, der ødelægger pengene, og chips, der kan spore dem i tilfælde af røveri.

Også placeringen af værdihåndteringscentralerne er i spil. Flere af dem ligger i dag i byerne, men i fremtiden kan det være, at de bliver flyttet ud på landet.

Det blev besluttet på et møde fredag mellem blandt andre Rigspolitiet, og sikkerhedsbranchens brancheforening.

- Det er god plan, hvor vi både gør noget her og nu og samtidig arbejder på nogle langsigtede ting, siger Sikkerhedsbranchens direktør Kasper Skov-Mikkelsen til TV Avisen.

 

 

faktaboks