Politi: Nørrebrohærværk ikke bandeopgør

8. sep 2008
Københavns Politi trækker nu meldingen om et bandeopgør i Jægersborggade på Nørrebro tilbage. En lokal strid er snarere årsagen.

"Vi har været lidt for hurtige til at konkludere, at det var en del af en konflikt mellem indvandrere og rockere," siger politiinspektør Svend Foldager til DR.

Omkring 100 unge med anden etnisk baggrund løb sent søndag aften ind i gaden fra to sider og smadrede bilruder, butiksvinduer og gadedøre.

Og efterfølgende mente politiet, at det drejede sig om en magtdemonstration, der skulle fortælle rockergruppen Hells Angels, at indvandrerbander styrer hashhandlen i den del af byen.

Men det mener politiet altså ikke længere.

"Jeg tror ikke, at der er nogen sammenhæng mellem denne her episode og så tidligere episoder. Jeg tror, det drejer sig om nogle helt andre ting," siger Svend Foldager.

"Jægersborggade har i mange år udmærket sig ved, at der er konfrontationer mellem nogle, der bor der, og nogle der kommer udefra. Og det er jeg ret sikker på, at det er det, der er tale om," tilføjer han.

Det omfattende hærværk i gaden får nu SF til at stille spørgsmål til justitsminister Lene Espersen (K) for at høre, hvordan hun vil slå ned på bandekriminaliteten.

"Vi kan ikke leve med, at borgerne ikke kan føle sig trygge, der hvor de bor. Derfor skal vi sikre, at politiet har de nødvendige ressourcer og redskaber til at forhindre, at det udvikler sig som i nat på Nørrebro," siger Astrid Krag.

 

/newspaq

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her