20210113-091913-L-1920x1549we
Politiet oplyser, at det med stor sandsynlighed har fundet liget af den 43-årige kvinde. (Arkivfoto) Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politiet finder ligdele: Mand anholdt

3. feb 2021, 08:40
Hos en 43-årig kvinde har politiet fundet flere ligdele, som var forsøgt skjult inde og ude. Mand er anholdt.

Politiet har anholdt en 51-årig mand, der sigtes for at have dræbt en 43-årig kvinde fra Malling, som tirsdag blev meldt savnet.

Det oplyser Østjyllands Politi onsdag morgen.

Politiet oplyser, at det med stor sandsynlighed har fundet liget af den 43-årige kvinde.

Kvinden blev tirsdag meldt savnet, da hun ikke var set siden torsdag aften. Siden tirsdag morgen ledte politiet derfor efter kvinden flere forskellige steder.

Men i løbet af aftenen og natten har politiet koncentreret sig om kvindens bopæl i Veilgårdsparken i Malling, da efterforskningen pegede i retning af, at det var her, kvinden skulle findes.

- På kvindens bopæl har vi fundet flere ligdele, der var forsøgt skjult både inde og ude, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

- Ligdelene bliver i dag sendt til retsmedicinsk undersøgelse for endeligt at få bekræftet, at der er tale om den 43-årige kvinde, hvilket vi, på baggrund af vores efterforskning, mener, at der er stor sandsynlighed for, at det er.

Kvindens tidligere samlever, en 51-årig mand, blev anholdt allerede tirsdag morgen klokken 09.51. Han bliver onsdag klokken 09.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus sigtet for manddrab.

Michael Kjeldgaard fortæller, at det var manden, der ringede til politiet tirsdag morgen og meldte kvinden savnet.

- Der var nogle omstændigheder omkring den anmeldelse, der gjorde, at vi på et meget tidligt tidspunkt anholdt manden, der nu er sigtet for at manddrab, siger politiinspektøren i meddelelsen.

Ritzau har talt med Michael Kjeldgaard, og han vil forud for grundlovsforhøret ikke oplyse, hvordan manden forholder sig til sigtelsen. Han afviser ligeledes at svare på, hvad et eventuelt motiv kan være.

- Vi har flere teser i forhold til, hvad motivet kan være. Det er for tidligt at sige noget om motivet, siger Kjeldgaard.

Anklageren vil ved retsmødet onsdag morgen i Aarhus anmode om, at dommeren lukker dørene. Følger dommeren det, vil det blandt andet ikke være muligt at høre, hvad den 51-årige mand forklarer.

Politiet kan endnu ikke sige, hvornår kvinden er død.

- Det er noget af det, som efterforskningen skal klarlægge, siger Kjeldgaard.

Politiet oplyste i efterlysningen af kvinden tirsdag, at hendes arbejdsgiver lørdag fik en sms fra hendes telefon, hvor hun meldte sig syg. Michael Kjeldgaard kan ikke fortælle, om kvinden selv har sendt sms'en.

- Der er gang i en ret stor efterforskning i sagen, og jeg kan ikke komme ind i detaljer. Men det indgår selvfølgelig som del af den samlede efterforskning med at få opklaret sagen, siger politiinspektøren.

Den 43-årige kvindes pårørende er blevet underrettet.

/ritzau/