Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiet i kæmpe brøler

18. jun 2020, 10:18
Politi tog ved målinger udgangspunkt i grænse på 60 kilometer i timen. Men den var reelt 80 kilometer i timen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har udstedt 456 forkerte bøder ved hastighedsmålinger på strækning i Guldborgsund.

Bøderne vil blive tilbagebetalt. Desuden vil politiet korrigere urigtige klip og frakendelse af førerretten.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Bøderne er givet ved hastighedsmålinger fra januar 2015 til den 26. juli 2019 på strækningen fra lysreguleringen ved Guldborgsundcenteret i Guldborgsund og 300 meter frem på Brovejen i vestlig retning.

På Brovejen er der fastsat en hastighedsgrænse på 60 kilometer i timen, som er korrekt tilkendegivet med tavler frem til lysreguleringen ved ind- og udkørsel til Guldborgsundcenteret.

Men efter lysreguleringen var der i perioden ikke korrekt skiltet med hastighedsbegrænsningen på 60 kilometer timen.

Derfor var hastighedsgrænsen reelt 80 kilometer i timen på strækningen fra lyskrydset og 300 meter frem til korrekt skiltning.

Politiet tog ved fartmålinger januar 2015 til den 26. juli 2019 fejlagtigt udgangspunkt i, at fartgrænsen var 60 kilometer i timen, mens den altså reelt var 80 kilometer i timen.

De, der skal have penge tilbage, vil automatisk blive kontaktet af politiet inden 1. august, skriver politiet.

De hundredvis af forkerte bøder har blandt andet resulteret i 48 domme. Og det tager tid at ændre domme.

- Vi vil arbejde så hurtigt, som vi overhovedet kan, men der må forventes en vis sagsbehandlingstid grundet antallet af sager, som nøje skal gennemgås for at få rettet op på fejlen.

- Særligt hvis man har fået en dom, kan det tage lang tid, da der er særlige procedurer, som skal overholdes, når domme skal ændres.

- Men vi gør alt, hvad vi kan for at rette op på denne fejl så hurtigt som muligt, og vi beklager naturligvis meget de gener fejlmålingerne kan have medført, siger chefanklager Flemming Petersen i politiets meddelelse.

/ritzau/