20200803000338605_1000
Københavns Vestegns Politi patruljerer søndag aften massivt i Brøndby. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fem anholdt efter stor politiaktion

3. aug 2020, 08:02
To skudepisoder på Brøndby Nord Vej har fundet sted med få dages mellemrum.

For anden gang på få dage blev der søndag aften skudt i Brøndby uden for København. Mandag morgen meddelte politiet, at fem personer var blevet anholdt.

Tre af dem bliver mandag eftermiddag stillet for en dommer ved Retten i Glostrup. Her vil anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi kræve mændene varetægtsfængslet.

De to andre er blevet løsladt, oplyser Københavns Vestegns Politi mandag eftermiddag.

Skuddene søndag blev affyret ved Brøndby Nord Vej omkring klokken 23. Det var en bil, der blev beskudt. Ingen personer blev dog ramt.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at den foreløbige efterforskning tyder på, at der var tale om en forveksling - det var altså ikke den tiltænkte bil, som blev beskudt.

Så sent som torsdag aften blev der affyret flere skud på Brøndby Nord Vej. Ingen blev ramt i den forbindelse.

Mandag morgen gentog politiet i et opslag på Twitter en opfordring til eventuelle vidner om at melde sig.

Ud over episoderne i Brøndby har der få kilometer derfra - i henholdsvis Ishøj og Hundige - også på det seneste været flere episoder.

Sidste søndag var der knivstikkerier begge steder. To personer blev stukket med kniv, mens en tredje blev påkørt af en bil.

/ritzau/