20200723-135350-L-1920x1279we
Den dræbte var Abukar Hassan Ali, også kendt som rapperen Shmur. Han blev ramt af skud 22. juli om aftenen ved en parkeringsplads nær Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Dansk rapper dræbt: Nu har politiet nyt

4. aug 2020, 10:22
Politiet har anholdt to for handel med hash. De er blevet fængslet af Retten i Aarhus.

Drabet på en 25-årig mand nær travbanen i Aarhus er en udløber af en større narkohandel mellem to grupper.

Det mener Østjyllands Politi, der har anholdt to personer for medvirken til narkohandel.

De to mænd, der er 41 og 44 år, er tirsdag blevet fremstillet for en dommer i Retten i Aarhus. Dommeren har fængslet begge i fire uger - en afgørelse som de begge kærede til Vestre Landsret.

Mændene sigtes for på drabsdagen at have solgt 36 kilo hash til en værdi af 1,6 millioner kroner, oplyser Århus Stiftstidende.

Ifølge mediet så begge chokerede ud i retsmødet. Begge nægter sig skyldige. Men de er ifølge deres forsvarere nervøse og skulle have hørt, at nogen var efter dem. På grund af frygten har den ene installeret et kamera ved sit hjem, beretter Århus Stiftstidende.

I en pressemeddelelse understreger politiet, at de to anholdte ikke sigtes for drabet.

Den dræbte var Abukar Hassan Ali, også kendt som rapperen Shmur. Han blev ramt af skud 22. juli om aftenen ved en parkeringsplads nær Jydsk Væddeløbsbane.

Kort tid efter drabet, som skete ved 19-tiden, blev to biler brændt af. Den ene et sted i Solbjerg, den anden i Edslev ved Hørning.

I andre sager om drab i de kriminelle miljøer har gerningsmænd forsøgt at slette spor netop ved at sætte ild til de køretøjer, de har benyttet.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard ønsker ikke at gå i detaljer med opklaringsarbejdet.

- Vi fortsætter vores intensive efterforskning af sagen, og vi forventer yderligere anholdelser i sagen, i takt med at efterforskningen skrider frem, udtaler han i pressemeddelelsen.

/ritzau/