20160318-130222-3-1920x1079we
(Arkivfoto) Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Ritzau Scanpix

Politi bad kvinde om at tage tampon ud

22. jul 2020, 09:30
En kvinde blev bedt om at tage sin tampon ud, da politiet ville visitere hende på en festival i Sydney. Det er blot en af flere problematiske sager om visitationer foretaget af politiet i Sydney.

Der blev foretaget hele fem kontroversielle kropsvisitationer i Sydney sidste år. Flere af dem skete på musikfestivaler og har efterladt de visiterede med en følelse af ydmygelse og nedværdigelse.

Det skriver BBC på baggrund af en ny rapport fra The Law Enforcement Conduct Commission i Australien.

I rapporten fremgår det, at politiet er blevet bedt om at undskylde til en af de visiterede kvinder, og at en politibetjent efterfølgende er blevet suspenderet fra tjeneste.

Visitationerne er efter sigende blevet foretaget i en aktion mod narkotika, men i flere tilfælde er politiet gået for langt, lyder det.

Det skete blandt andet i en sag fra januar 2019, hvor to unge kvinder blev visiteret af politiet foran et casino i udkanten af Sydney. Her blev den ene kvinde bedt om at fjerne sin tampon, fremgår det af rapporten.

I rapporten fremgår det også, at en ung performer i - en anden sag - til en festival blev beordret til at trække underbukserne ned og bøje sig forover, mens mandlige politibetjente talte uprofessionelt til kvinden og grinede af hende.

Af rapporten fremgår det overordnet, at politiet i flere sager ikke kender grænser for, hvad de må under visitationer.