Politi afviser kritik fra Langballe

29. jul 2008
Jesper Langballe mener, at politiet har været for sløve i forsøget på at få ram på den voldsmand, der i maj overfaldt politikeren.

Københavns Politi har gjort, hvad det skulle i sagen om overfaldet på Jesper Langballe (DF) i foråret. Det fastslår politikommissær Henrik Andersen fra Station City.

Politikeren kritiserer ellers politiet, fordi han først halvanden måned efter det voldelige overfald i maj blev kaldt ind til politiet for at se på billeder af den formodende gerningsmand, der i forvejen var kendt af politiet.

Men i mellemtiden havde voldsmanden barberet sit store skæg af, og politikerens hukommelse var blevet svækket. Derfor kunne han ikke længere genkende ham. Og blandt andet derfor er sagen nu droppet, fordi politiet mangler beviser.

- Sagen var næppe endt sådan her, hvis politiet havde været lidt hurtigere, siger Langballe til Avisen.dk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Men ifølge politikommissær Henrik Andersen kunne politiet ikke have handlet anderledes.

- Vi bad den mistænkte komme ind til afhøring, og han ønskede at lade sig afhøre i overværelse af sin forsvarer. Derfor gik der den tid før, at det kunne lade sig gøre at finde et tidspunkt, hvor både den mistænkte og forsvareren kunne, siger politikommissæren og forklarer:

- Vi kan jo ikke bestemme over forsvareren, hvis han ikke kan. Vi kan kun bede om et møde så hurtigt som muligt.

faktaboks