Polakker er kommet for at blive

22. sep 2008
De fleste polske arbejdere er så glade for at arbejde i Danmark, at de har tænkt sig at blive.

En undersøgelse, Ugebrevet A4 har foretaget blandt polske arbejdere i hovedstadsområdet, viser, at tre af fire polakker vil bliver her på ubestemt tid.

Kun seks procent af de 151 adspurgte oplyser, at de vil rejse hjem inden for et år. Knap hver femte regner med at blive her længere, og resten vil bliver her på ubestemt tid.

Direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Henrik Bach Mortensen, kalder resultatet af undersøgelsen positivt.

"Vi kunne jo frygte, at tilstrømningen af arbejdskraft fra de øvrige EU-lande var et flygtigt fænomen. Men heldigvis tyder undersøgelsen på, at det ikke er tilfældet," siger Henrik Bach Mortensen til ugebrevet.

Han hæfter sig ved, at godt halvdelen af polakkerne har arbejdet her i mere end et år, og at 42 procent oplyser, at de vil søge et nyt job, hvis de mister det, de har nu.

Desuden viser undersøgelsen, at 86 procent mener, at det er godt eller meget godt at arbejde i Danmark.

Sekretariatschef i BAT-kartellet, Gunde Odgaard, siger, at undersøgelsen bekræfter en vurdering, han længe har haft.

"Jeg tror helt sikker, polakkerne er kommet for at blive, og jeg kan høre fra vores polsktalende medarbejdere, at flere og flere taler om at få deres familier herop og for alvor starte et liv i Danmark. Jeg håber meget, at det er polakker, der har valgt at blive en integreret del af det danske samfund, der kommer til at dominere billedet i fremtiden," siger Gunde Odgaard.

-Newspaq

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her