Pirattaxier tjener tykt på Roskilde Festival

30. jun 2010
Pirattaxier ved Roskilde Festival truer de autoriserede selskaber. Det rene røveri, siger taxiformand.

Udenlandske pirattaxier er ved at æde sig ind på det danske taximarked i forbindelse med Roskilde Festival.

Store udenlandsk registrerede varevogne kører i pendulfart mellem Roskilde Station og festivalpladsen med festivalgæster. Til stor fortrydelse for de autoriserede taxiselskaber.

"Det er accelereret ret voldsomt i år med forfærdeligt gamle udenlandske biler, som kører rundt med festivalgæsterne. Det er det rene røveri," siger Niels Kruse, formand for Roskilde Taxa.

Han har forsøgt at holde øje med de udenlandske konkurrenter og har noteret, at enkelte kassevogne har taget op til 18 personer med af gangen. Hvor mange penge Roskilde Taxa går glip af, har Niels Kruse svært ved at vurdere. Han konstaterer blot, at de har gjort et stort indhug i fortjenesten.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Politiet har sigtet flere

Hos politiet i Roskilde har man fra festivalens begyndelse haft et vågent øje med de ulovlige taxier. I løbet af weekenden sigtede politiet de første 7-8 chauffører for at køre med ulovlige nummerplader eller for ikke at have bilen forsikret.

Politiets afviklingsleder ved Roskilde Festival, Søren Danielsen, skelner mellem to typer af pirattaxier. Der er de lokale, danske lykkeriddere, som forsøger at tjene en ekstra skilling, og så er der de velorganiserede udenlandske biler, som forsøger at gøre stor indhug på markedet. Det er særligt den sidste gruppe, som gør livet surt for de etablerede selskaber.

Politiet: Lad være!

Taxaselskaberne, SKAT og politiet har i år indledt et samarbejde med koordinerede aktioner for at imødekomme problemet med ulovlige taxier. Men helt at komme problemet til livs, sker nok aldrig, mener Søren Danielsen.

"Hvor der er penge, vil der altid være et marked. Og det her er en forholdsvis let måde at tjene penge på."

Han advarer alle om at tage en pirattaxi.

"Vi vil under alle omstændigheder advare folk mod at sætte sig ind i disse pirattaxier. Bilerne er ikke indrettet til hyrevognskørsel, og der er heller ingen forsikring som gælder, hvis der skulle ske noget."