Pinlig bøf på McD: Arbejder fuldtid for 6.000

18. jul 2013, 13:30
McDonaldsansatte i USA er nødt til at have et ekstra job og leve uden varme, hvis budgettet skal hænge sammen, lyder det fra firmaet selv.

Den amerikanske burgerkæde McDonald’s er kommet galt afsted i et forsøg på at hjælpe egne medarbejdere.

Det standardbudget, som firmaet har lavet for medarbejderne, viser nemlig, at det slet ikke kan lade sig gøre at leve for den løn, McDonald’s betaler sine timelønnede medarbejdere, skriver flere amerikanske medier.

Faktisk er det i budgettet gået op for McDonald’s, at lønnen er så lav, at det er nødvendigt med et ekstra fuldtidsjob, hvis budgettet skal hænge sammen. Selv hvis det skulle lykkes at passe to job på samme tid, vil der ifølge budgettet ikke være råd til varme.

De almindelige ansatte hos McDonald’s tjener ca. 6.000 kroner om måneden efter skat, hvis arbejdstiden lyder på 40 timer om ugen. Derudover skal medarbejderne tjene lidt over 5.000 kroner om måneden på et andet job, for at en månedlig indkomst på knap 12.500 kroner efter skat er på plads.

Men her stopper problemerne ikke. Der er kun afsat ca. 100 kr. om måneden til sundhedsforsikring, hvilket ifølge flere amerikanske medier i virkeligheden er langt dyrere. Og der er ikke afsat en krone til varme.

Kilde: The Atlantic