Pind dropper polemikken og dog

25. feb 2010
Søren Pind havde første dag i klassen og indrømmede at hans vanlige kækhed var væk

Ja, man troede aldrig, det skulle ske: At Venstres Søren Pind offentligt ville fraskrive sig rollen som polemiker. Men det gjorde han, da han på sin første arbejdsdag skulle i samråd i Folketingets Udenrigsudvalg.

"Jeg har jo besluttet mig at aflægge mig mit polemiske gen," sagde han - og skyndte sig at tilføje et "men."

Men'et fik lov at stå åbent.

Klar tale

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Pind skulle svare på spørgsmål om penge til u-landene i forbindelse med opfølgningen af klimatopmødet. Her er uenigheden mellem regeringen og oppositionen klar: Regeringen vil bruge u-landspengene til miljøbistand, mens oppositionen mener, at der skal tilføres ekstra penge.

"Jeg finder det svært at skelne mellem miljø-bistand og øvrig udviklingsbistand og det er der ingen grund til at lægge skjul på," sagde Pind.

Helt stilfærdigt

SF's Pia Olsen Dyrh kvitterede for den klare tale, men pointerede at det handler om at få det næste klimatopmøde i Mexico til at fungere.

Og så tog den nyslåede minister endnu engang ordet polemik i sin mund:

"Jeg vil stilfærdigt, helt uden polemik, bare spørge: Hvor skal pengene komme fra?" sagde Pind og tilføjede så - polemisk eller ej:

Seddelpressen

"Jeg ved jo godt, at regeringen råder over en seddelpresse i Nationalbanken, men det er vist ikke klogt bare at lade den køre."

Den slap igennem på det første samråd for den ikke-og-dog-polemiske Søren Pind, som efter samrådet fortalte, at han havde haft sommerfugle i maven:

"Man lyver, hvis man siger, at man går derind med sin sædvanlige kækhed i behold," sagde han, inden han hastede afsted.

I ført slips i øvrigt. Pind har længe koketteret med, at han ville bære butterfly resten af livet, hvis han ikke blev udnævnt til minister denne gang.

Det behøver han så ikke.

 

U-landsbistanden

Den samlede danske u-landsbistand udgør 0,8 procent af bruttonationalproduktet, men er fastfrosset i 2010 på grund af den økonomiske krise.

Frem til 2012 er der garanteret 1,2 milliard kroner til en klimapulje.