British Airways risikerer, at ni ud af ti af deres piloter strejker, efter overenskomstforhandlinger er gået i hårknude. Foto: Regis Duvignau / Ritzau Scanpix

Pilot-strejke under opsejling: Kan ramme sommertrafikken

23. jul 2019
Et flertal af piloterne i British Airways har stemt for, at man truer selskabet med strejke efter utilfredshed med overenskomstforhandlinger. Parterne skyder skylden på hinanden.

Piloterne i fagforbundet British Airways Pilots' Association (Balpa) siger nej tak til en overenskomstaftale, og nu har 93 procent af piloterne stemt for, at forbundet skruer bissen på overfor British Airways og tager strejkevåbnet i brug. Det skriver BBC og andre britiske medier ifølge Jyllands-Posten. Overenskomstaftale havde givet piloterne 11,5 procent mere i løn over de næste tre år. Det er piloterne ikke tilfredse med. 

En strejke kan allerede finde sted den 6. august, da piloterne kan strejke med 14 dages varsel.

Skulle strejken blive en realitet, kan det derfor ramme flyselskabets sene ferietrafik temmelig hårdt, da omkring ni ud af ti British Airways-piloter er organiseret i Balpa.

Jyllands-Posten skriver, at generalsekretær for Balpa Brian Stutton, ifølge nyhedsmediet The Guardian, har udtrykt sin utilfredshed med situationen, men han placerer samtidig ansvaret på British Airways' skuldre.

- Bilæggelse af denne strid ligger i British Airways’ hænder. Vi ønsker ikke at genere vores kunder, hvilket er grunden til, at vi har forsøgt at løse dette gennem forhandlinger, der begyndte i november sidste år. Det er British Airways, der desværre har valgt at trække dette ind i sommermånederne, udtaler Brian Strutton.

Flyselskabet, som nu arbejder på at få nedlagt et forbud mod en strejke, skyder ifølge The Guardian tilbage mod Balpa.

- Vi er meget skuffede over, at Balpa har valgt at true tusinder af vores kunders rejseplaner over sommerferien. Vi fortsætter med at forfølge enhver mulighed for at finde en løsning, der kan beskytte vores kunders rejseplaner, og vi opfordrer Balpa til at vende tilbage til forhandlingsbordet så hurtigt som muligt, lyder det ifølge The Guardian i en udtalelse fra British Airways, skriver Jyllands-Posten.

De britiske medier melder også, at parterne fortsat arbejder på at løse uenighederne.