Pilotformand: Vi strejker ikke

14. aug 2008
SASs piloter går ikke i strejke, selvom luftfartsselskabet melder om yderligere flyvninger. Istedet har piloterne længe planlagt en kortsigtet strategi, som skal hjælpe på problemerne.

SAS skal fyre yderligere 500 ansatte og spare 318 millioner, fordi regskabet for første halvår viste sig dårligere end beregnet.

Hos Dansk Pilotforenings medlemmer er der dog ikke stor bekymring at spotte på trods af, at syv fly yderligere skal sættes på jorden og i alt 2.500 mennesker får en fyreseddel.

- Vi ved endnu ikke, hvad denne fyringsrunde kommer til at betyde for piloterne hos SAS. Tirsdag i næste uge skal vi mødes med SAS, og det er starten på forhandlingerne, og det har jeg ingen negative kommentarer til. Men nej, vi har ikke tænkt os at gå i strejke, for det tillader vores overenskomst os ikke, siger Mogens Holgaard, formand for Dansk Pilotforening, DPF.

Tirsdag i næste uge skal regnskabet analyseres, og derefter vil piloterne have en bedre fornemmelse for, hvordan det går. I løbet af de sidste år har de taget konsekvenserne af SAS's situation og har tilbudt piloterne ordninger, hvor de i perioder har kunne arbejde på nedsat tid. Det har givet SAS yderligere kroner i kassen.

- Den kortsigtede medicin virker i det daglige. Men vi piloter er jo opgjort i en samlet masse, så det er ikke til at sige, om der sker noget med os. Men det er da helt sikkert, at oliepriserne har presset SAS, og det får indvirkning på regnskabet, siger Mogens Holgaard.

Stigningen i oliepriserne kostede SAS 800 millioner kroner mere i 2. kvartal i forhold til sidste år.

faktaboks