Pige efterladt under bombealarm

24. sep 2008
I går, mens alle andre blev evakueret fra Århus Banegård på grund af en bombetrussel, stod en lille pige tilbage låst inde i en mørk butik

Et mareridt udspillede sig i går, da en pige på blot 12 år blev låst inde i tøjbutikken Sparkz i Bruuns Galleri, skriver Århus Stifttidende.

Den lille pige stod i prøverummet, og blev efterladt der, da personalet efter at have tjekket hele butikken, låse butikken af, efter bombetruslen mod Århus Banegård var tikket ind.

Den 12 årige forsøgte forgæves at råbe op, så folk uden for butikken kunne høre hende og komme hende til hjælp. Men det hjalp ikke. Hun ringede derefter til sin far på mobiltelefonen. Derefter kom personalet i butikken og kunne lukke den stærkt chokerede pige ud. Hun blev tilbudt hjælp af de ansatte i butikken, men hun ville hellere hjem til sin far, som hun lige havde talt med i mobiltelefonen.

Kede af det

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Pigerne i Sparkz er utroligt kede af, at den lille pige i går blev efterladt, men indehaveren af Sparks Karsten Pedersen forsikrer, at butikken er tjekket efter både i alle prøverummene og i butikken.

"Da de ansatte fik at vide, at butikken skulle evakueres gik de en runde i hele butikken. De slukker lyset og musikken. Da de kommer ud på torvet i Bruuns Galleri, taler pigerne med nabobutikken, og der opstår tvivl om, hvorvidt der skal evakueres.", siger Karsten Pedersen til avisen.dk

Selv om der ikke lyder en besked over højtaleren om, at centret skal evakueres, er mange butikker i tvivl om, hvad der skal ske. Det skaber en del forvirring, og derfor lukker pigerne i Sparkz først gitteren ned efter et lille stykke tid.

"Gitteren tager omkring et halvt minut om at køre ned, og det larmer en hel del. Der er ingen lys eller musik i butikken, så det er lidt underligt, at pigen ikke opfatter, at der er noget galt. Pigen må være gået ned af den ene side af butikken, mens personalet er stået på den anden side", siger Karsten Pedersen til avisen.dk

Da det kommer frem, at Bruuns Galleri ikke skal evakueres alligevel, bliver butikken åbnet igen og pigen fundet. Hun er naturligvis chokeret, og personalet i SParkz tilbyder hende at komme med ud bagved og få hjælp af dem, men pigen vil gerne hjem til sin far.

"Pigen var meget insisterende på, at hun ville hjem, og vi ville naturligvis ikke tilbageholde hende. Derfor fik  hun lov til at gå, og vi fik hendes nummer. Vi var i kontkat med hendes forældre i går aftes, og fik talt om situationen", siger en Karsten Pedersen.

 

 

 

faktaboks