- Vi har hus i Grækenland, men vi har aldrig haft et sommerhus i Danmark, siger Pia Kjærsgaard, der kan glæde sig over, at hun nu ejer et sommerhus på Enø. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Pia K. afslører: "Vi glæder os"

30. dec 2019, 18:28
Dansk Folkeparti-veteranen Pia Kjærsgaard ser tilbage på 2019, hvor hun sikrede sig et sommerhus i Danmark.

Nytår i politikerland

A4 Arbejdsliv bringer hen over julen en interviewserie med danske politikere, hvor de fortæller om deres juleferie, traditioner og nytårsfortsæt.

Læs tidligere interview:

Pernille Vermund: 'Jeg går alene i kirke'

Hvordan gik julen?

Den gik fint, fint, fint. Vi holdt den allerede den 22. december, fordi det er svigerfamilie jul i år for vores børn og børnebørn. Vi skiftes til at have dem hvert andet år, så det er udmærket. Vi har haft en lang jul.

Hvad var din bedste julegave?

Uha det er svært at sige, men jeg kan ikke lade være med at blive charmeret af de der hjemmelavede ting, man får af den 5-årige. Jeg fik blandt andet perleplader og et æggebæger, hun havde malet. ’Selvfølgelig er de til æg, farmor, men du kan også bruge dem til små blomster’. Der er virkelig tænkt over det. Og selvom man lige tænker, ’nå, hvor skal du så lige stille det, så synes jeg simpelthen bare, det er så sødt og dejligt.

Hvilken gave som du gav, vakte størst begejstring?

Jeg har tre store børnebørn – en på 24 og to på 22 og så en lille på fem år, men jeg tror egentlig, at det var nogle rigtig fantastiske, hjemmebragte hjemmesko fra Samsøe. Når det kommer til sko, er man altid spændt på størrelsen, men de passede fantastisk alle sammen, så det var dejligt. Den lille havde fået en julekjole, som hun brugte op til jul, så det var ligesom en for-gave. Hun fik Pippi Langstrømpe-bogen på selve juleaften.

 Hvordan holder du fri i juleferien?

Jeg prøver at holde lidt fri, og det er dejligt, fordi man ikke er så forpligtet, som man er til hverdag. Alligevel er der nogle ting, der skal ordnes, men det er på et helt andet niveau. Og så har vi jo kunne spise rester hele julen, fordi vi holdt juleaften den 22. Det er noget med bare at være til, se tv, slappe af og gå ture. Det er meget traditionelt – ligesom vores julemenu var med and og flæskesteg.

 Hvad var din største bedrift i 2019?

Jeg tror egentlig det var at få købt et sommerhus på Enø – det var stort for os, at vi kunne gøre det. Vi har hus i Grækenland, men vi har aldrig haft et sommerhus i Danmark, så det er virkelig en god oplevelse, vi glæder os meget til at bruge vældig meget.

Hvordan skal du holde nytårsaften?

Det bliver faktisk på Enø for første gang. Vi har altid holdt nytårsaften hjemme alene, fordi vi har en hund, Rikke, som absolut ikke er glad for nytårsaften, så derfor har vi hverken været ude eller haft gæster. Rikke er rystende og skidt tilpas, så det har været stille og roligt med gardinerne trukket for at passe på Rikke.

Vi forestiller os, at det er lidt mere stilfærdigt der nytårsaften. Og selvfølgelig også for at prøve det; jeg tror, det bliver meget hyggeligt.

Har du et nytårsforsæt?

Nej, det har jeg ikke, for jeg overholder dem aldrig. Alt det med at gå mere i fitness, det sætter vi os jo alle sammen for i januar måned. Jeg har et fitnessabonnement og vil sikkert også bruge det lidt mere i januar måned, men jeg tror altså ikke, at man skal sætte sig alt det der for.

Hvad glæder du dig til i 2020?

Jeg glæder mig til det hele. Det er ingen hemmelighed, at det har været et forvirret og turbulent år rent politisk. Det tror jeg, det har været for alle partier uanset, om det er gået op eller ned, fordi der har været de to valg. Jeg forventer ikke ligefrem, at der bliver valg i 2020, så alene det gør, at der kommer mere ro på og en mere almindelig hverdag. Det tror jeg, alle politikere faktisk ser frem til.