72-årige Pia Kjærsgaard er "bare så træt" af teenageren Greta Thunberg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix og Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix

Pia K langer ud efter profil: - Jeg er bare så træt af hende

30. dec 2019, 13:25
Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard revses på Twitter for at angribe den 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg.

Det er ikke just opbakning Dansk Folkepartis nestor, Pia Kjærsgaard, får for et tweet hun søndag postede på Twitter.

LÆS OGSÅ: V-profil afslører dyster barndom: - Jeg flygtede ind på toilettet

"Jeg bliver bare så træt af det belærende vrede barn....", skriver den 72-årige, drevne Christiansborg-politiker om den nu 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg.

Blandt andre langer Marieme Diagne ud efter den tidligere formand for Folketinget og skriver "Hun er nået dertil hvor du aldrig nogensinde komme til. Nemlig at gøre en forskel for verden."

Marieme Diagne anbefaler desuden Pia Kjærsgaard "at du går på pension", mens Peter Erik Hansen konstaterer: "Du gør alt for at få DF tæt på spærregrænsen" og andre beder politikeren om at argumentere for tweetet.

LÆS OGSÅ: Medlem af berygtet familie på kontanthjælp: Nyder livet i luksuslejligheder

Pia Kjærsgaards udfald mod Greta Thunberg kommer sammen med et link til en artikel på ekstrabladet. dk.

Her refererer avisen til et tweet fra Greta Thunberg, hvor hun til hashtagget #2019in5words skriver "Our house is on fire" (Vores hus er i brand, red.).

Hashtagget breder sig i øjeblikket som en steppebrand og har i løbet af få dage afstedkommet langt over 100.000 tweets, hvor 2019 beskrives i fem ord.

Det er ikke første gang, at Pia Kjærsgaard revser klimaaktivisterne. I sin tale på valgaftenen til Europa-Parlamentet gav hun "klimatosserne" skylden for, at Dansk Folkeparti fik et dårligt valg.

Ordet "klimatosse" er siden hen blevet kåret som årets ord.

LÆS OGSÅ: Hvil i fred: Dem mistede vi i 2019