Pia Kjærsgaard banker Krarup på plads

7. nov 2008
Pia Kjærsgaard banker torsdag aften Søren Krarup på plads, efter han har sagt, at det er i orden at give sit barn en endefuld eller lussing.

Dansk Folkepartis Søren Krarup er kommet i uføre hos partiformand Pia Kjærsgaard, der nu banker ham på plads, efter han har sagt, at børn ikke tager skade af en lussing eller endefuld.

"Jeg vil gerne understrege, at Dansk Folkepartis linje i forhold til revselsesretten er krystalklar, og at Søren Krarup burde være klar over, at Dansk Folkeparti under ingen omstændigheder ønsker revselsesretten genindført i Danmark. Det har jeg også tydeligt understreget over for ham," siger Pia Kjærsgaard i en pressemeddelelse.

Sagen er blevet aktuel, efter Krarup har taget afstand fra kampagnen "Bryd Tavsheden", der sætter fokus på voldsramte børn i hjemmet. Kampagnen kører p.t. i biograferne landet over.

Til B.T. siger Krarup:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Familier skal ikke kontrolleres af staten. Det svarer til nazisternes og kommunisternes idé om, at børn skal angive deres forældre. En ørefigen og en endefuld er en del af et helt almindeligt opdragelsesmønster. Det falder slet ikke ind under vold."

Men den udtalelse står for egen regning, mener Pia Kjærsgaard.

"Antivolds-kampagnen "Bryd Tavsheden" er et prisværdigt initiativ, som har til formål at forhindre voldelige overgreb mod børn i hjemmet, og det hilser Dansk Folkeparti naturligvis velkommen. Der er således tale om Søren Krarups helt private synspunkt. Det er ikke Dansk Folkepartis politik," lyder det fra DF-formanden.

Hun understreger samtidig, at han skal passe meget på med historiske sammenligninger.

"Nazismen og kommunismen var modbydelige totalitære ideologier, som intet har at gøre med en kampagne, som skal sikre vore børn mod vold i hjemmet. Jeg vælger dog at tro, at Søren Krarup har misforstået formålet med kampagnen."

-Newspaq

faktaboks