Pia K.: Medierne svælger i kriminelle

20. okt 2008
De danske medier gør hårdkogte forbrydere til helte og folkeeje, skriver Pia Kjærsgaard i sit ugebrev.

 

Peter Lundin, Jørn Jønke Nielsen og Danny Abdalla - tre af den seneste tids mest omtalte forbrydere - er de seneste eksempler på , at medierne lefler for mordere og røvere som om de var "rockstjerner".

Det mener Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard, der omtaler den tendens, hun har registreret, i sit ugebrev.

"Forbrydelser og kriminelle har siden Arilds dage været godt stof, og sådan bliver det ved med at være. Men at ophøje kriminelle til kendisser er udtryk for et bekymrende moralsk skred og risikerer især hos svagere grupper at udviske skillelinjen mellem godt og ondt," skriver Pia Kjærsgaard. Hun fortsætter:

"En glorificering - eller anerkendelse - af personer som Peter Lundin og Jørn Jønke Nielsen resulterer let i en blåstempling af deres gerninger. De bliver berømte i stedet for berygtede."

Hun omtaler specifikt den seneste tids dækning af HA-rockeren Jørn Jønke Nielsens mentalundersøgelse og løsladelse i forbindelse med et knivstikkeri sidste år.

"Vi så ham omgivet af journalister og kameraer foran Københavns Byret efter løsladelsen. Vi oplevede ham promenere rundt i Tivoli, flankeret af hærdebrede og korpulente bodyguards. Det kunne ligeså godt have drejet sig om en statsleder, Paris Hilton eller en helt tredje. Men det var det ikke. Det var en tidligere straffet morder. Ikke et menneske, der har udført noget som helst prisværdigt eller udøver et væsentligt embede, men slet og ret en tidligere straffet forbryder," skriver Kjærsgaard.

Hun kritiserer især B.T. og Ekstra Bladet for at gøre hårde forbrydere til mediestjerner.

"Endelig har B.T. specialiseret sig i indvandrergangsteren Danny Abdallas meritter - stort slået op på adskillige forsider, hvor striden mellem HA og indvandrerbanden 'Den Internationale Klub' behandles som en konflikt mellem selvstændige nationer. Danny Abdalla fik i den anledning rig lejlighed til at berette om sit eventyrlige liv med en påstået fortid som Mossad-agent, mens B.T.s udsendte journalister ivrigt griflede det hele ned."

"Endnu værre er det dog, at specielt Ekstra Bladet har svælget i Peter Lundins kærlighedsliv, som om han var en feteret skuespiller eller rockstjerne. 'Er I nervøse?',spurgte Peter Lundin 'på dansk, men med amerikansk accent.', skrev Ekstra Bladet i en af sine mange artikler om Lundin. 'Nej, spændte,' svarede Ekstra Bladets journalister og fik 'et fast håndtryk.' Avisen kunne i øvrigt berette, at han virkede 'glad for besøget.'," skriver Kjærsgaard.

/Newspaq/

faktaboks