Pia K. er rygende uenig med Rønn

18. nov 2008
Pia Kjærsgaard revser integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs plan om dialog med ekstremistiske muslimer. Vi er til grin, lyder det.

 

Regeringens støtteparti mener, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) plan om, at man skal indgå i dialog med fundamentalistiske muslimer og nedtone retorikken er helt hen i vejret. Pia Kjærsgaard er dermed på linie med velfærdsminister Karen Jespersen (V), der tirsdag langer ud efter sin ministerkollega.

"Jeg tror ikke på den betingelsesløse dialog og imødekommen af fundamentalistiske krav, den har hidtil kun gjort, at vi er helt til grin," siger DF-formand Pia Kjærsgaard til News.

Hun understreger, at Dansk Folkeparti, som regeringens støtteparti, skal med ind over sagen, og derfor kan Birthe Rønn ikke regne med opbakning til sin dialog-plan.

"Vi skal af med fløjlshandskerne. Man skal være en del af det danske samfund. Den her imødekommenhed og læggen sig på halen har vi kun fået bad-will ud af," siger Pia Kjærsgaard.

Karen Jespersen kalder mandag Integrationsministeriets dialog-plan for "foruroligende", hvilket Birthe Rønn overhovedet ikke forstår. Hun siger til Jyllands-Posten, at planerne ligger fint i tråd med regeringsgrundlaget.

Her påpeger Pia Kjærsgaard, at Dansk Folkeparti ikke er en del af regeringsgrundlaget, og vil arbejde imod dialogplanen, som bl.a. foreslår, at offentlige myndigheder nedtoner sprogbrugen ved ikke at bruge ord som jihad.

faktaboks