Pia Kjærsgaard til Dansk Folkepartis valgfest i går. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Efter katastrofevalg: Nu taler Pia K.

6. jun 2019
Folketingets formand Pia Kjærsgaard reagerer på Twitter i kølvandet på vælgernes hårde dom over Dansk Folkeparti ved valget i går.

Blot otte pct af vælgerne satte deres kryds ved Dansk Folkeparti i går, og dermed blev partiet mere end halveret i forhold til Folketingsvalget i 2015. 

Det skuffende valgresultat har fået Folketingets formand og tidligere leder af Dansk Folkeparti til tasterne på Twitter, hvor hun kommenterer det ringe valgresultat. 

- Vælgerne har talt, FV (folketingsvalget, red.)  er overstået. Tillykke til alle der er valgt. DF gik tilbage, det gør ondt, men sådan er det, skriver Pia Kjærsgaard.

LÆS OGSÅ: Engell om stor LA-nedtur: Katastrofen er total

Vælgerlussing

Under Dansk Folkepartis valgfest satte partiets nuværende formand Kristian Thulesen Dahl også ord på på valget igår, hvor Dansk Folkeparti indkasserede den største tilbagegang i mandater, et parti har fået, siden jordskredsvalget i 1973.

- Der er ikke nogen tvivl om, at dagens resultat bliver en gedigen tilbagegang for vores parti. Vi har fået en vælgerlussing, og den tager vi til efterretning, siger partiformanden.

Folketingets formand ønsker også god vind fremover til de DF-politikere, der må forlade Christiansborg efter "vælgerlussingen" til Dansk Folkeparti. 

- Der er mange gode kolleger, jeg vil savne, både dem, der ikke ønskede genvalg,og dem der mistede mandatet. Gør det bedste for Danmark allesammen, skriver Pia Kjærgaard videre.