Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard angriber Socialdemokratiet og Venstre. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Pia K.: Drop sær­behandling af politikere

5. nov 2019
Forskelsbehandling som for eksempel fredning af politikernes privilegier skaber politikerlede, mener Pia Kjærsgaard (DF).

I et debatindlæg i Information angriber Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard Socialdemokraterne og Venstre for at klamre sig til hinanden i spørgsmålet om politikeres særprivilegier.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Marie springer ud som forfatter

De to store partier holder grundlæggende fast i modstanden mod at afskaffe særbehandlingen af folketingsmedlemmerne, skriver hun. "Også selv om man nu overvejer at erstatte særordningerne med en højere løn".

Hun mener, at man således er lige vidt, og at der stadig vil "være tale om en særbehandling af den politiske klasse med vilkår, der ligger hinsides almindelige lønmodtageres".

"Når det kommer til afgørende forhold, betyder en regerings farve ikke det mindste, fordi der hersker konsensus om, at visse køer er hellige og urørlige", konstaterer Pia Kjærsgaard og tilføjer, at det værste er, at regeringen dermed ikke tager kampen mod politikerleden op:

"Hvis noget skaber politikerlede, er det den utålelige forskelsbehandling som for eksempel fredning af privilegier, befolkningen ikke har nogen forståelse for. Slet ikke i en tid, hvor pensionsalderen er blevet sat op for almindelige lønmodtagere, mens andre velfærdsforringelser også har fundet sted".

LÆS OGSÅ: Karsten Ree vinder i retten: ”Dommen er klar”