Hvis det står til DF's, Pia Kjærsgaard, bør Danmark søge EU om dispensation til at skyde såkaldte problemulve. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Pia K. angriber minister: Vil indlede jagt på problemulve

28. jan 2020, 08:35
I kølvandet på weekendens fåreangreb retter DF's dyrevelfærdsordfører, Pia Kjærsgaard, henvendelse til miljøminister Lea Wermelin (S). Hun vil nemlig have Danmark til at søge dispensation til at skyde såkaldte problemulve.

Det skal være muligt for danske landmænd at skyde problemulve, som angriber får og andre landdyr. Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Pia Kjærsggard, skriver Dagbladet Holstebro Struer

LÆS OGSÅ: Presset ekskonge indrømmer - Jeg er faderen

Den tidligere partiformand og formand for Folketinget har efter weekendens ulveangreb på Morten Thøgersens mark fået nok. Det er årsagen til, at hun på det kraftigste opfordrer den socialdemokratiske miljøminister Lea Wermelin til at tage kontakt til EU-domstolen for at søge dispensation, så danske landmænd fremover kan tage sagen i egen hånd uden at bryde loven.

- I forhold til de mange angreb, der har været, og hvor ikke bare får, men også ponyer, er blevet skambidt og bidt ihjel, kan vi kan ikke blive ved med at sige til landmændene, at de bare skal sætte et hegn op. Der skal gøres noget nu, også i forhold til at modvirke, at sagen tages i egen hånd i form af krybskytteri, siger Pia Kjærsgaard ifølge Dagbladet Holstebro Struer og fortsætter: 

- Danmark er ikke et ulveland, og jeg tror, at hvis der pludselig gik ulve rundt ude i Dyrehaven, så ville det få større opmærksomhed. Indtil videre har angrebene fundet sted i jeres område, og det duer altså ikke, at der så sidder folk i København, der synes, at ulven er et helt naturligt og fredet dyr.

Det kommer til at tage omkring fire uger, inden resultatet af dna-prøver vil fastslå, hvorvidt det var en ulv, som stod bag lørdagens angreb på Morten Thøgersens mark. Dagbladet Holstebro Struer har forgæves forsøgt at få en kommentar fra miljøministeren. 

LÆS OGSÅ: Bjarne ramt af dobbeltbeskatning af sin pension - "Tyveri midt om natten"