Pia Kjærsgaards tid som formand for Folketinget er forbi. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Pia K revser valgkamp: "Det er grotesk"

12. jun 2019
Miljø og klima fyldte for meget i den nu overståede valgkamp, mener Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaards tid som formand for Folketinget er forbi, og nu skal hun bruge tiden som værdikriger for Dansk Folkeparti. 

Sådan lyder det fra Folketingets nu afgåede formand i et interview med B.T. 

I interviewet afslører Pia Kjærsgaard også, at hun mener, at Dansk Folkeparti har begået det, hun kalder "strategiske fejl" i valgkampen. 

- Vi skal genopfinde os selv. Det er helt sikkert. Det bliver befriende. Vi står frit i denne periode og kan køre 'Dansk Folkeparti classic, siger Pia Kjærsgaard til B.T

- Jeg vil gå meget ind i, hvor mange udlændinge der reelt kommer til landet, og de store problemer vi har med dem, der er her. Der er kriminelle araberdrenge, der terroriserer en hel bydel i Brønshøj, tilføjer hun. 

Når den tidligere DF-leder ser tilbage på valgkampen, mener hun dog også, at der var særligt et spørgsmål, som kom til at fylde alt for meget. 

- Der skete jo det i valgkampen, at klimadagsordenen helt tog over. Det synes jeg er mediernes skyld. Klimadagsordenen er helt ude af dimensioner. Det er grotesk, at det har fået så meget plads i medierne, mener Pia Kjærsgaard.