Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Peter Hummelgaard: "Jeg er ked af det på fagbevægelsens vegne"

6. jun 2020, 09:15
Beskæftigelsesministeren afviser, at dagpengene vil blive forhøjet her og nu. Det er ellers det, som både fagbevægelsen, SF og Enhedslisten ønsker.

Regeringen er under hårdt pres for at forbedre dagpengesystemet blandt andet ved at hæve dagpengene.

Presset kommer især fra SF, Enhedslisten og fagbevægelsen. Eksempelvis er 3F gået sammen med 15 fagforbund om at foreslå et såkaldt coronatillæg. Det skal hæve den fulde dagpengesats fra cirka 19.000 til op mod 25.000 kroner om måneden.

LÆS OGSÅ: EU-chef i Dansk Metal: Kære hollændere, er I købmænd eller protektionister?

3F har blandt andet iværksat en annoncekampagne, der spiller på regeringens tidligere valgløfte om den berømte Arne, der skulle have mulighed for tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. 

”Nu er det også Bjarnes tur”, lyder budskabet i annoncen fra 3F ledsaget af et billede af den 61-årige dagpengemodtager Bjarne Petersen, der er blevet fyret under coronakrisen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil ikke afvise, at der sker noget på sigt. Men det bliver ikke i forbindelse med forhandlinger om udfasning af hjælpepakkerne. Til Politiken siger han, at der ikke er et udspil på vej.

Flere i fagbevægelsen giver udtryk for, at de mener, at hjælpepakkerne primært kommer virksomhederne til gode.

Den opfattelse vækker ærgrelse hos Peter Hummelgaard.

- Jeg bliver næsten lidt ked af det på mine ellers normalvis gode venner i fagbevægelsens vegne, hvis de for alvor ikke kan se, hvor gigantisk en ting de selv har været med til at lave i form af lønkompensationsordningen, siger han.

Regeringen har for at hjælpe de mange nyledige valgt at fremskynde en stor opkvalificeringsreform, der skal sende tusindvis af ledige tilbage på skolebænken.

LÆS OGSÅ: Sosu-assistent skal betale 10.000 kr. for kvindes død: 'Hun har fået straf nok'

Men det mener hverken 3F, SF eller Enhedslisten er nok. Karsten Hønge, der er beskæftigelsesordfører for SF, siger blandt andet til avisen, at det er her og nu de ledige har brug for hjælp, og ikke om et halvt år, når de har været på skolebænken.