PET skal med til OL

26. jul 2008
Når danske atleter snart drager til Bejing for at deltage i De Olympiske Lege, så vil et par PETfolk følge dem i hælene.

Efter offentliggørelsen af Muhammed-tegninger i 2006, genoptrykningen i februar måned og bombningen af den danske ambassade i Pakistan, tør Politiets Efterretningstjeneste ikke lade de danske atleter rejse alene til Kina, når de om kort tid skal deltage i De Olympiske Lege. Det skriver Berlingske Tidende.

PET har advaret de danske OL-deltagere om, at den kinesiske sikkerhedstjeneste ser danskerne som internationale terroristers formentligt foretrukne mål – på højde med USA og Israel. Desuden vurderer PET i en trusselsvurdering fra den 2. juni, at ledende militante islamister, har et "skærpet" fokus på Danmark.

Derfor har PET allerede sendt to sikkerhedskoordinatorer til Kina for at se på sikkerheden. De vil også være til stede under OL, og de danske deltagere i legene har fået udleveret deres mobilnumre.

Målmanden for det danske herrelandshold i håndbold, Kasper Hvidt, ærger sig over, at det er kommet så vidt:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Politiets Efterretningstjeneste har allerede sagt, at vi er i kategori med Israel og USA sikkerhedsmæssigt. Vi skal placeres i den olympiske by, hvor der ikke er arabiske lande og alt sådan noget. Det kan man jo ikke undgå at tænke over. Og jeg må sige, som dansker er jeg chokeret over, at vi overhovedet har lyst til at være i bås med lande, der er så ekstreme. Det må jeg sige. Det gør mig rigtig ked af det. Ikke bare på grund af min deltagelse i OL, men som dansk statsborger, siger han til Berlingske Tidende.

faktaboks