Pernille Vermund, der er formand for Nye Borgerlige. mener ikke, at Inger Støjberg, der er næstformand for Venstre, har fået nok opbakning i offentligheden fra Venstre. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix/Philip Davali

Pernille Vermund kritiserer Venstre: Hvor er støtten til Støjberg?

25. maj 2020, 11:17
Inger Støjberg er lige nu hovedperson i den såkaldte 'barnebrudssag'. Men hun kæmper tilsyneladende helt alene. I hvert fald undrer formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, sig over, at Venstre ikke viser støtte til den tidligere integrationsminister.

Den tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V) er lige nu hovedperson i en sag, der handler om, hvorvidt hun brød loven i 2016, da hun udsendte retningslinjer for at adskille unge asylpar, hvor den ene ægtefælle var under 18 år.

LÆS OGSÅ: Topøkonomer: Giv forbrugspenge til folk med lave indkomster

Pernille Vermund, der er formand for Nye Borgerlige, mener ikke, at der har været opbakning fra Venstre i offentligheden. Hun skriver på Facebook, at det er ”både trist og overraskende, at opbakningen til Inger primært kommer fra andre partier end hendes eget”.

Til B.T. uddyber hun sin holdning: 

- Hvis man er villig til at sætte Inger i front i udlændingepolitikken og trække en masse stemmer til Venstre, så må man også slå en ring rundt om hende i den her situation.

B.T. har fået et skriftligt svar fra parties politiske ordfører, Sophie Løhde. Hun skriver, at ”Venstre er imod barnebrude, og vi støtter Ingers utrættelige kamp for de unge pigers frihed”.

LÆS OGSÅ: Tidligere minister afslører: Derfor droppede jeg topjob

Partiet lagde i går et billede op på Facebook af en smilende Inger Støjberg. Til billedet var der tilføjet et blåt hjerte.